woensdag 28 maart 2012

Olympische sporters rekenen niet op Curaçaose overheid

De Curaçaose sportwereld is in rep en roer door de belabberde geste die minister Monk deed naar de tien sporters die bezig zijn om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in London.

Deze week werd duidelijk dat zijn subsidie om je te kunnen kwalificeren 4.000 gulden bedraagt. “Een lachertje”, volgens kenners. Junior Millerson, de president van het voormalig Nederlands Antilliaans Olympisch Comité (NAOC) zegt dat er zeker 250.000 gulden nodig is om alle atleten een eerlijke kans te geven. Dat geld is bedoeld voor reiskosten, verblijf, deelname aan trainingskampen en materiaal. Om je te kwalificeren.

Om maar te zwijgen van de Olympische Spelen zelf. Sprinter Churandy Martina de bekendste Curaçaose atleet had voor zijn die deelname destijds in Peking 350.000 gulden nodig. Hij koos - en dat lijkt nu een profetische keuze - eerder al om uit te komen voor Nederland. Simpelweg omdat de Curaçaose omstandigheden zich niet lenen voor topprestaties.

Funda Müjde in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (3'34")

Top ambtenaar haalt verhaal bij de Amigoe: bai bo loga bek, idiot!

Ze zullen raar hebben opgekeken bij de Amigoe, toen Cathleen Cecilia donderdag wild briesend de redactie op stormde om journalist Ma...