Casting Dubbelspel: Diversiteit Curaçao is prachtig

Casting Director Kimberly Hardin | Foto: Dick Drayer
Casting Director Kimberly Hardin | Foto: Dick Drayer
WILLEMSTAD - "Curaçao is een personage op zichzelf, met zijn diversiteit en zoveel verschillende gezichten, prachtig." Casting director Kimberly Hardin kijkt met plezier naar de figuranten en bijrol-acteurs in spè, die de film 'Double Play' een lokaal gezicht moeten geven.

Na bijna vijftien jaar werken is het Fundashon Bon Intenshon gelukt om de verfilming van de grond te krijgen. Op 9 november beginnen de opnames van de film van regisseur Ernest Roscoe Dickerson naar het beroemde boek van de onlangs overleden schrijver Frank Martinus Arion.


Hardin zal dan rond de 400 Curaçaose talenten en gelukzoekers hebben gescreend om 35 gesproken bijrollen te vergeven. "Wie niet door de eerste ronde komt, mag figureren in de film", zegt Hardin.

Zij heeft een indrukwekkende staat van dienst als casting director van grote films en TV-series. Zo stond zij aan de wieg van de bekende sitcom Moesha uit de jaren '90 waarin het leven wordt gevolgd van een donkere tiener in Los Angelos. Haar handtekening staat ook onder 2 Fast 2 Furious, Four Brothers en Hustle & Flow.

De meeste jongeren die zich 's ochtends melden bij Kimberly hebben het boek van Arion niet gelezen. De twee die dat wel deden, zijn door naar de volgende ronde, waar echt geacteerd en gesproken moet worden. Zaterdag 24 oktober kan iedereen opnieuw een poging wagen, dan hoopt Hardin opnieuw lokaal talent te vinden.