'Ik wil niet in het parlement, maar wel minister worden'

Examenklas Albert Schweitzer VSBO in de Staten | Foto: Dick Drayer
Examenklas Albert Schweitzer VSBO in de Staten | Foto: Dick Drayer
WILLEMSTAD - Het parlement van Curaçao lanceerde vanochtend een serie YouTube filmpjes om jongeren te interesseren voor de parlementaire democratie. 42 leerlingen van de examenklas van het Albert Schweitzer VSBO waren daarbij. Zij krijgen bestuur en staatsinrichting op hun examen dit jaar.

Of zij zich aangesproken voelen door dit jongerenoffensief van het Curaçaose parlement is de vraag. "Voor mij is de juf veel belangrijker", zegt Nathan. "Haar enthousiasme is er elke dag en zij brengt de interesse vanzelf over."


Statenvoorzitter Mike Franco vindt het belangrijk dat jongeren worden aangesproken op het thema bestuur en politiek. "Ze weten er niet altijd iets van en zijn soms ook niet geïnteresseerd."

Dat komt volgens Franco omdat de jongeren worden aangesproken op een academisch niveau, met academisch taalgebruik. "Met deze YouTube-filmpjesspreken we ze aan in hun eigen taal."

Die ambitie lijkt geslaagd. Nathan (15) heeft de hele ochtend aandachtig geluisterd. "Ik hoef niet zo nodig parlementariër te worden, maar over een ministerspost wil ik wel nadenken. Voor het geld, de status, maar ook om Curaçao beter te maken!"