Chirurgen zeggen vertrouwen op in collega kemphanen

WILLEMSTAD - De heftige strijd tussen twee vakgenoten van de chirurgische groep in het Sehos, Curaçaos' grootste ziekenhuis is deze week geëscaleerd. De vier overige chirurgen van de Curaçao Surgery Group zijn het zat en hebben hun vertrouwen in de ruziënde maten, Michael Berry  en Patrick Fa Sie Oen opgezegd. Insiders weten dat dit een gevaar kan opleveren voor de patiëntenzorg

De twee kemphanen vechten hun strijd uit via alle middelen die hen ter beschikking staan. Fa Sie Oen wist een co-assistent zover te krijgen een belastend OK-verslag over Berry op te maken. Een schorsing was het gevolg, maar Berry sloeg keihard toe door informatie naar de media te spelen over de ontbrekende credentials van zijn ambtsgenoot Patricj Fa Sie Oen. De arts werkt zonder de juiste papieren, noemt zich dan weer Chirurg, dan weer Assistent in Opleiding, al naar gelang zijn geografische verblijfsplaats.

Gevolg was dat ook Fa Sie Oen werd geschorst en net als Berry het ziekenhuis niet meer mocht betreden. Een schorsing die hij aanvocht en die hij - heel opmerkelijk won! De rechter erkende weliswaar dat er van alles aan de hand was, maar dat het hier toch een goede chirurg betrof wiens ontbrekende credentials geen belemmering mocht zijn om in het Sehos te werken. De maatregel van het bestuur van het Sehos was niet redelijk en billijk.

Dat daarmee de Inspectie van de Gezondheidszorg vleuggellam is gemaakt, zal de rechter wellicht niet hebben overzien, maar de vier overgebleven chirurgen beseffen dat ook zij meegesleurd dreigen te worden in de vrije chirurgische val.

Rodney Juliet, Jeannouel van Leeuwen, Paul van Eijkelenburg en David Nellensteijn zijn het zat en spreken over een vertrouwensbreuk. Sehos heeft nu echt een probleem en wij patiënten waarschijnlijk ook....

Populaire posts