Yamada, een ode aan Grupo Serenada

Sharelly Emanuelson
Gisteravond ging de film Yamada in première. Een prachtige film die laat zien, hoe muziek kan verbinden. Ik moet bekennen: de enige grupo Serenade-cd bij ons thuis, 'Laman', is nooit grijsgedraaid. Mijn vrouw zette hem eens op tijdens een regenachtige zondag in Amsterdam, 20 jaar geleden - ik vermoed uit nostalgische overwegingen - maar ik had destijds nog geen sterke binding met Curaçao en was ook niet opgevoed in de Curaçaose muziektraditie.

Door mijn werk en mijn ontwikkelde liefde voor het eiland is dat laatste nu hersteld, waardoor ik gisteren diep geraakt mocht worden door de passie van Harry Moen en de mensen van Serenada. Op de avond dat premier Rhuggenaath 300 meter verderop een lans breekt voor de Curaçaose diversiteit, mocht ik getuige zijn van een wel hele speciale component van die diversiteit. Wat een mooie film en wat een ontroerende muziek!

Michel Drenthe
De avonds werd nog mooier, toen bleek dat maker Sharelly Emanuelson en producent Michel Drenthe met Caribbean Filmcom deze kersverse film ingezet hebben om het Alex Alberto filmfonds te lanceren.

Met dat fonds gaan lokale filmmakers ondersteund worden bij het ontwikkelen van filmplannen. Daarmee willen Sharelly en Michel en andere betrokkeneen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Curaçaose film. 


Het fonds kreeg de naam van Alex Alberto, lokaal bekend als dé pionier van het vastleggen van belangrijke gebeurtenissen op film en die met zijn vooruitziende blik heeft gezorgd dat die opnames bewaard zijn gebleven voor het nageslacht.

Populaire posts