Oprichter van Sambil, Salomón Cohen is overledenGisteren is ingenieur, zakenman en president-directeur van de Sambil Groep Salomón Cohen Levy in Caracas, Venezuela, overleden. Vandaag is hij begraven. Levy heeft een uitgebreide, vastberaden en gepassioneerde carrière opgebouwd. Hij bouwde een belangrijke vastgoed groep op en genoot hoog aanzien in alle geledingen van de Venezolaanse gemeenschap.

Salomón Cohen Levy werd op 28 mei 1927 geboren in Jeruzalem in een Sefardisch Joodse familie en op drie jarige leeftijd kwam hij met zijn familie aan in Caracas waar hij al zijn studies volgde. Na voltooiing van zijn studie Civiele Bouw aan de Universidat Central de Venezuela, begon hij te werken op het Ministerie van Publieke Werken.

Sambil Curaçao | Foto: Blue Skys
In 1958 richtte hij de bouwonderneming Constructora Sambil op en begon met de bouw van woonpanden, commerciële gebouwen en kantoorpanden. In 1998 breidde hij de vastgoed groep uit en begon met de bouw en het beheer van winkelcentra en hotels. Met de opening van Sambil Caracas als het eerste winkelcentrum die de weg baande voor een keten door het hele land en ook over de grenzen naar de Dominicaanse Republiek, Curaçao en Spanje. 

In het Caribische gebied opende Sambil Curacao op 28 mei 2015 zijn deuren voor het publiek. Gelegen in de buurt Veeris en aldus deel uitmakend van het dagelijkse leven van lokale gezinnen en ook voor internationale bezoekers aan ons eiland.

De Sambil Groep is wordt nu gerund door de derde generatie Levy's.