Caribbean Kidscorrespondent van start op Curaçao


Sulin Passial (32) is de eerste Caribische kindercorrespondent. Vanaf thuisbasis Curaçao laat ze de stem van de jeugd in het Caribisch gebied horen. ,,Kinderen willen heel graag meepraten over wat er in hun leven gebeurt; thuis, op school en ook in de politiek.

Bijna alle kinderen vinden dat volwassenen beter naar hen moeten luisteren. Wij gaan de stem van de jeugd op zo veel mogelijk plekken laten horen. Kinderen en jongeren hebben veel meer te vertellen dan de meeste grote mensen denken.”

Passial maakt niet alleen reportages op Curaçao, ook de jeugd op Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius komt aan het woord. Reportages en artikelen zijn te zien en te lezen via de site en social media van de ‘Kidscorrespondent’ en vooral via verschillende media in het Caribisch gebied – zoals het Antilliaans Dagblad - en in Nederland.

Daarnaast geeft de Caribische kindercorrespondent presentaties en helpt ze organisaties, overheden en bedrijven de stem van kinderen en jongeren een plek te geven.

De Caribbean Kidscorrespondent is onderdeel van het wereldwijde netwerk van kindercorrespondenten dat wordt opgezet door The Youth News Foundation. Dit is een initiatief van de Nederlandse journalist en presentator Tako Rietveld. In 2015 begon hij als eerste kindercorrespondent ter wereld. De Caribische kindercorrespondent wordt gesteund door het Madurodam Kinderfonds.

De eerste productie:

Quianna has rheumatism. That is a disease that is marked by inflammation and pain in the joints, muscles, or fibrous tissue. Despite of this she does her best to live a normal life. And because of her experience she wants other children to know that can live with a disease and be happy.



(c) Antilliaans Dagblad