Geslaagde (mini)expositie Cheo Zimmerman in Nieuwegein

bron Antillenhuis

Zaterdag en zondag kon men in Nieuwegein (nabij Utrecht) terecht voor een bijzondere (mini)expositie. Het betrof een expositie van schilderijen en kunstwerken gemaakt door de Antilliaan Cheo Zimmerman uit hoofdzakelijk kokosnoten en delen van kokospalmen.

Zimmerman is geen onbekende op de Nederlandse Antillen. Geboren en getogen op Curaçao en woonachtig in de wijk Boca Sami. Hij heeft zich verdienstelijk gesteld als sporter met verschillende bokstitels op zijn naam. Hij zingt en speelt gitaar en investeert veel tijd in de jeugd met het geven van workshops. Hij legt zich tegenwoordig toe op het maken van souvenirs en kunstwerken waarin hij kokosnoten verwerkt.

“Kokospalmen en kokosnoten worden op de Nederlandse Antillen en elders in de wereld aangewend voor decoratie, als voedsel, ingrediënt van lekkernijen en grondstof voor cosmetische producten. Cheo Zimmerman verwerkt de kokosnoot in zijn kunstwerken en productie van souvenirs. Deze expositie biedt een leuke indrukken van wat Cheo met kokosnoten en ander materiaal weet te produceren. Het werk van Cheo Zimmerman weerspiegelt de vrolijke kleuren van onze eilanden en het warme gastvrije karakter van onze mensen”, aldus de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia tijdens de officiële opening.