Lichaam Marlies naar Nederland

bron Algemeen Dagblad

Het lichaam van Marlies van der Kouwe (24) wordt deze week naar Nederland overgevlogen voor verder onderzoek door de patholoog- anatoom van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).
Marlies werd vrijdagavond gevonden op een braakliggend stuk grond in het wijkje Amboina op Bonaire. Het lichaam was gedeeltelijk bloot komen te liggen door het hevige noodweer dat de orkaan Omar afgelopen week op het eilandje veroorzaakte.

Naar verwachting zullen ook de ouders van Marlies naar Nederland terugkeren. Zij zijn direct na haar verdwijning, vier weken geleden, naar Bonaire gegaan om het onderzoek naar hun verdwenen dochter van dichtbij te kunnen volgen. In een oproep aan de bevolking van Bonaire lieten ze twee weken geleden weten: ‘Het is voor ons onverdraaglijk niet te weten waar zij is. Help ons, alstublieft.’

Onderzoeksleider John Schagen zei zaterdag dat de ouders ‘geschokt en opgelucht’ hadden gereageerd na de vondst van hun dochter.

Drie eilandbewoners, onder wie de 27-jarige hoofdverdachte Ryan P., zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Marlies.