Partyweek met Amstel Curaçao Race

bron: Leo van Vliet

Rond de Amstel Curaçao Race zijn er volgende week talrijke activiteiten. Voor het zevende maal wordt dit grootste evenement georganiseerd, dat iedere dag heel veel publiek aantrekt. Vanaf dinsdag is er iedere avond iets te beleven.

Bij Hemingway wordt op dinsdagavond 28 oktober om 18.00 uur afgetrapt met een waterspektakel waarbij teams op vier hilarische manieren de oversteek tussen de stranden van Royal Resort en Lions Dive moeten realiseren. De bekende profwielrenners nemen deel aan dit leuke evenement.

Op woensdagavond is er een beachvolleybaltoernooi bij Mambo. Direct na afloop is er omstreeks 22.00 uur een optreden van de Coronas. Momenteel wordt dit de beste live-band van Nederland genoemd die een bijzondere act opvoeren. Aan de bar komt een telefoon te staan waarmee het publiek rechtstreeks met de band kan bellen. Liefst 4000 nummers kennen de Coronas uit hun hoofd, waardoor er heel veel verzoekjes kunnen worden ingediend. In het Holland Heineken House in Peking waren zij een van de meest succesvolle bands die er optraden en stond het 'Nederlandse huis' iedere keer op zijn kop. Kaarten kosten 25 NAF in de voorverkoop en 30 NAF aan de deur.

Olympisch- en wereldkampioen Bart Brentjens geeft op donderdag 30 oktober een mountainbike-clinic waar iedereen die een mountainbike heeft aan kan deelnemen. Om 16.00 uur zal er vanaf Zanzibar gestart worden voor een leerzame clinic van maximaal anderhalf uur waar Brentjens diverse trucs en technieken zal demonstreren. Het is geen wedstrijd, waardoor iedereen het niveau aankan. Na afloop is er een BBQ bij Zanzibar en zal de bekende lokale band 'Los Presidentes' spelen.

Op vrijdagavond is er op Mambo een optreden van het Feestteam. Op Koninginnedag zijn zij een van de vaste acts op het podium op het Museumplein bij Radio 538. Het Feestteam staat garant voor partytime. De toegang op vrijdag is gratis.

Op zaterdag begint het spektakel rond de Amstel Curacao Race rond 13.30 uur bij het Lions Dive Hotel. De start is om 14.00 uur waarna de renners van hun bijna 80 kilometer lange klassieker die richting Westpunt gaat terug worden verwacht omstreeks 16.00 uur. Om 21.00 uur begint op Mambo Beach de bekende Afterparty van het wielerseizoen met spektakel, vuurwerk, optredens en natuurlijk huldiging van de bekende wielrenners. Oud-wielrenner Michael Boogerd zal die avond presenteren.

Alle informatie over het programma is te vinden op www.amstelcuracaorace.com