Slecht voorteken in zaak-Marlies

bron: de Telegraaf

Rechercheteam bestelt alvast speciale lijkkist

De hoop dat de op Bonaire verdwenen Marlies van der Kouwe (24) nog levend wordt teruggevonden, is tot het nulpunt gedaald.

Het onderzoeksteam dat de verdwijning onderzoekt, heeft gisteren een zogeheten lijkentransportkist vanuit Nederland naar Bonaire laten overvliegen. De zorgvuldig in karton verpakte lijkkist arriveerde gisternacht per KLM-vlucht KL753 op de luchthaven van Kralendijk.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bevestigde gisteren de kist naar Bonaire te hebben verzonden. Het afgeschermde KLM-transport veroorzaakte gisteren op het eiland een enorme geruchtenstroom, omdat het arriveren van de kist erop zou kunnen duiden dat stoffelijke resten van Marlies zijn teruggevonden.

Marlies van der Kouwe, die op Bonaire stage liep bij een apothekerswinkel, verdween spoorloos in de nacht van zaterdag 20 september.

Getuigen zagen dat zij rond half twee 's nachts door een onbekende man van haar fiets werd getrokken en daarna op een scooter werd meegevoerd. De volgende dag werden de fiets van het meisje en haar bruine slippers in de bosjes teruggevonden.

Het onderzoeksteam ontkende gisteren met klem dat het lichaam van Marlies of resten daarvan al zijn aangetroffen. Afgelopen donderdag werd wel het voorarrest van Rayan Pieters verlengd, maar deze hoofdverdachte heeft geen bekentenis afgelegd. De zoekacties naar Marlies van der Kouwe gaan nog altijd door.

Volgens een woordvoerster van het Nederlands Forensisch Instituut is het transport een voorzorgsmaatregel. Het gaat om een speciale kist, waarmee een lichaam vacuüm door het luchtruim kan worden vervoerd. De ouders van Marlies, die al weken op Bonaire verblijven, zijn gisteren op de hoogte gesteld.

Opgefokt
Hoofdverdachte Rayan Pieters maakte eergisteren bij zijn voorgeleiding voor de rechter-commissaris een opgefokte indruk. Hij kreeg te horen dat hij nog maximaal zestig dagen in voorlopige hechtenis moet blijven. Bij binnenkomst van het gerechtsgebouw stak Pieters zijn middelvinger op.

Het politieteam beschouwt de mogelijkheid dat hij Marlies van der Kouwe iets heeft aangedaan, als het meest reële scenario. Toch worden ook nog altijd andere mogelijkheden tegen het licht gehouden.