Studenten achter rapport Casseres

De studenten staan achter het rapport van de Onderzoekscommissie UNA-SEF-Curises, dat vanochtend door de Raad van Toezicht van de Universiteit (UNA) aan de studenten is aangeboden, dat maakte woordvoerder Alex Driesprong van de Studentenraad vanmiddag in een uitzending van Paradise FM bekend.

De studenten staken al ruim een week en hebben bereikt dat de minister van Onderwijs, Omayra Leeflang een Onderzoekscommisie in het leven heeft geroepen om de problemen in kaart te brengen en oplossingen aan te dragen.

Volgens Driesprong is het rapport "om te bibberen". Dat geldt voor alles wat er gaande is binnen de Sociaal Economische Faculteit, aldus de woordvoerder: "een zwaar verhaal en moeilijk te geloven". Drieprong herkent zich wel in het verhaal dat in de 'cultuur van angst' studenten zich stil hielden uit angst voor represailles van de SEF-docenten. De positie van de rector magnificus Jeanne de Bruijn is volgens de studenten ook na het rapport wankel: "veel studenten kunnen haar niet meer zien; ze had op bepaalde punten echt anders moeten handelen", aldus Alex Driesprong.

Dick Drayer in gesprek met Alex Driesprong (10'23").