UNA: 'Einde aan machtsspel'

bron: Paradise FM

Een universiteit waar geen 'machtspelletjes' worden gespeeld, maar waar sprake is van een goed lopend, professioneel management. Dat is volgens de Onderzoekscommissie waar het huidige academische jaar aan moet worden gewerkt.

Voorzitter Ron Gomes Casseres van de Onderzoekscommissie UNA-SEF-Curises presenteerde gisteren het rapport. ,,We zouden professioneel, moreel en ethisch gedrag mogen verwachten op de universiteit', aldus Gomes Casseres. In tegenstelling werd de UNA tijdens haar onderzoek in de afgelopen weken geconfronteerd met een relatie tussen de UNA en het management van de Sociaal-Economische Faculteit (SEF) 'waar redelijkheid geen rol meer speelde'.

,,Professionaliteit werd opzij gezet en overschaduwd door de wil om een voortgaande machtsstrijd te winnen, een gevecht waarvan vooral de studenten van de SEF het slachtoffer werden."

Dit 'ongekende machtsspel op de UNA' is er volgens de commissie de oorzaak van dat studenten een problematisch begin kennen van het nieuwe semester; een gebrekkig onderwijsaanbod, een niet-werkend rooster en als gevolg daarvan stakingen en protestacties.