15de Studie- en Beroepenmarkt Curaçao begint

bron: Otti Thomas

Op woensdag 12 en donderdag 13 november is er een record aantal opleidingen en bedrijven vertegenwoordigd in het World Trade Center. Allemaal zijn ze aanwezig om de Curaçaose jongeren te helpen bij het vinden van een antwoord op belangrijke vragen: wat ik worden, wat wil ik studeren, waar ga ik studeren, waar ga ik werken.

De vijftig opleidingen, organisaties en bedrijven uit binnen- en buitenland zullen de bezoekers alle nodige informatie geven over studiemogelijkheden, toelatingseisen, zelfstandig wonen en de studies die nodig zijn voor bepaalde beroepen. In aanvulling hierop zijn er workshops en presentaties van de Bank van de Nederlandse Antillen, Spigthoff Advocaten en Belastingadviseurs, de Aids Stichting van de Nederlandse Antillen en Hogeschool Rotterdam.

Deze 15de editie is ook bijzonder door een groot aantal activiteiten tijdens de avond, als de beurs ook toegankelijk is voor ouders en andere geïnteresseerden. De opening voor genodigden op dinsdag 11 november wordt bijvoorbeeld bijzonder feestelijk met een optreden van de Curaçao Talents. De welkomst woorden zijn van onder andere Daisy Casimiri van Mon Art Productions, voorzitter Ruud Thuis van de Kamer van Koophandel en Nijverheid en directeur Arthur Rosaria van Korpodeko. Mon Art Productions organiseert de Studie- en Beroepenmarkt onder auspiciën van de Kamer van Koophandel.

Op woensdag wordt voor de eerste keer Pika Lenga gehouden, een debat georganiseerd door Bos di Hubentut en live uitgezonden door Radio Direct. Diezelfde avond vindt de eerste voorronde plaats van de Rèp di Horeka, een rapwedstrijd georganiseerd door de Curaçao Hospitality and Tourism Association (CHATA).

Op donderdag wordt Van Droom Naar Werkelijkheid gehouden, waarin een aantal jongeren plannen zullen presenteren voor vijf nieuwe ondernemingen op Curaçao. De 20 jongeren hebben de afgelopen weken deelgenomen aan het project Aan Tafel met... waarin ze begeleiding kregen van een aantal deskundigen bij het opzetten van een concept ondernemingsplan. Hun plannen worden beoordeeld door een professionele jury.
De Studie- en Beroepenmarkt 2008 wordt afgesloten met een optreden van rapgroep Los 3sCogidos.

Al met al een vol en interessant programma waarover u meer kunt lezen op de website www.curacaostudyfair.com en dat van de Studie- en Beroepenmarkt 2008 een mijlpaal zal maken.