Boekpresentatie en expositie van Ellen Spijkstra in Landhuis Bloemhof

bron: Landhuis Bloemhof
Op woensdagavond 5 november a.s. opent in Landhuis Bloemhof de expositie ‘Global Local’ van keramiste/fotografe Ellen Spijkstra. Tevens zal die avond het gelijknamige boek over het werk van Ellen Spijkstra gepresenteerd worden.

Spijkstra woont en werkt sinds 1980 op Curaçao. Het eiland is een permanente inspiratiebron voor haar. Vormen, beelden en objecten die op het eiland te vinden zijn, weet ze uit te lichten en te herscheppen en laat daarmee een onuitwisbare indruk achter.

Ellen Spijkstra behoeft op Curaçao nauwelijks meer een introductie: op vele plekken op het eiland heeft zij haar sporen achtergelaten in de vorm van sculpturen en foto’s. Zelf op het architectonisch vlak is werk van haar te vinden: de Mirador bij de Caracasbaai, een particuliere woning bij Cas Abou en haar eigen studio/gastenverblijf.

De expositie ‘Global Local’ toont naast keramische objecten, ook de foto-serie ‘Silenzio’, welke geïnspireerd is op een uitspraak van de musicus Zucchero: ‘soms is stilte de beste muziek’.
Bij haar keramiek zijn de afgeslepen vormen en de huid/structuur van koraalsteentjes op het strand het uitgangspunt.
Over haar werk zegt Ellen Spijkstra: 'Ik hoop mensen meer bewust te maken van de mooie beelden om hun heen, welke velen niet eens meer opmerken’.

Landhuis Bloemhof is bijzonder verheugd deze nieuwe expositie te mogen tonen en bovendien de primeur te hebben van de presentatie van het boek ‘Global Local’. Het idee om een boek over het werk van Ellen Spijkstra te maken is een initiatief van kunsthistorica Saskia Meijer, die tijdens de opening het boek en de expositie zal inleiden.
Saskia Meijer is op Curaçao bekend door de uitgaven van Museum de Stadshof, Nederland, over de drie Curaçaose naïeven Olario, Miss Lee en Nepomuceno.
Deze expositie is te bezichtigen tot en met 5 december a.s. Op zaterdag 8 en 22 november van 10.00 – 13.00 uur is Ellen Spijkstra zelf aanwezig om haar boeken te signeren en vragen van bezoekers te beantwoorden.

Landhuis Bloemhof vindt u aan de Santa Rosaweg 6 (ingang via parkeerplaats ‘Tap maar in’). Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09.00 – 16.00 uur. Tel.nr. 737 5775, e-mail: info@bloemhof.an en website: http://www.bloemhof.an/