Luxemburger Andy Schleck wint Amstelrace

bron: Paradise FM

Willemstad - De Luxemburgse wielrenner Andy Schleck heeft de zevende editie van de Amstel Curaçao Race gewonnen. Hij versloeg de Belg Stijn Devolder in de laatste sprint. Devolder die de Ronde van Vlaanderen won, werd dus tweede. Op de 55 meter hoge Julianabrug braken Devolder en Schleck uit een peleton van 25 wielrenners. De Nederlander Theo Bos uit Hierden kwam op de derde plaats en was daarmee de twee andere Belgen, Wouter Weylandt en Jürgen Roelandts, voor.

Andy Schleck was afgelopen zomer de winnaar van het jongerenklassement in de Ronde van Frankrijk. Volgens berichten in de Nederlandse media moest Schleck na de race enkele minuten op adem komen. De inspanningen in de tropische zon waren hem niet in de koude kleren gaan zitten.

Michael Boogerd nam op Curaçao officieel afscheid van het fietsen. Hij eindigde in het eerste peloton achter de koplopers. De Amstel Curaçao Race was voor de Europese deelnemers de slotwedstrijd van het wielerjaar.

Maar liefst 175 wielrenners schreven zich vrijdagavond in voor de zevende Amstel Curaçao Race die zaterdag gereden werd. ,,Dat is een recordaantal deelnemers", zo stelt organisator Leo van Vliet. Hij is trots op dit aantal. Het zijn ongeveer dertig renners meer dan vorig jaar. ,,Dit geeft ook weer aan dat de Amstel Curaçao Race steeds populairder wordt. We hebben ook weer meer wielrenners van Curaçao zelf wat ook een positief teken is. Dat geeft aan dat fietsen hier steeds populairder wordt", aldus Van Vliet.