Atacho: Dit bewijst gelijk van de Antillen

PVV-delegatielid Hero Brinkman is gisterochtend vlak voor het einde van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) op Aruba uit de Nederlandse delegatie gezet. Volgens de Antilliaanse delegatieleider Pedro Atacho is daarmee een einde gekomen aan de 'toneelvoorstelling ' die Brinkman volgens hem al een jaar rond de POK opvoerde'.

Atacho stelt dat met de uitzetting van Brinkman 'het gelijk van de Antillen'is aangetoond. Vorig jaar tijdens de POK-bijeenkomst op Curaçao wenste de Antilliaanse Staten Brinkman niet te ontvangen vanwege beledigende opmerkingen. Atacho betreurt dat Brinkman zo lang de aanacht heeft gekregen. ,,Maar nu heeft ook Nederland gezien dat het Brinkman alleen maar te doen is om de aandacht", zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

De aanwezigheid van Brinkman was met nog maar een paar uur te gaan voor het einde van het overleg niet meer in stand te houden, zei PvdA-delegatielid John Leerdam. ,,Brinkman vroeg het woord toen we de Slotverklaring bespraken en begon tot onze verbazing een tirade af te steken tegen de Arubaanse delegatie en Arubaanse bewindslieden.