Giovanni van Ierland doodgeschoten

bron: Paradise FM

Willemstad – Op Curaçao is gisteravond rond zes uur de voormalige eigenaar van openluchtbordeel Campo Alegre, Giovanni van Ierland, door een nog onbekende dader in zijn auto doodgeschoten. Van Ierland werd in zijn hoofd geraakt, terwijl hij in zijn BMW zat te wachten voor de winkel 'El Camú', naast supermarkt Mangusa te Rio Canario. Deze winkel is eigendom van zijn vrouw.

Volgens de politie liep de man langs de auto, loste drie kogels en rende weg. Van Ierland heeft tijdens de schietpartij het gas geraakt, waardoor de stilstaande auto weg reed en tegen een muur botste. Van Ierland was op slag dood. Politiewoordvoerder Reggie Huggens wil nog geen mededelingen doen omtrent het onderzoek, maar verwacht in de loop van de dag een aanhouding in verband met deze zaak te doen.

Van Ierland is de kleinzoon van Campo-oprichter Hugo Bakhuis. Giovanni was al op jonge leeftijd betrokken bij het reilen en zeilen van dit internationaal vermaarde bordeel en was net vervroegd vrijgekomen na een lange gevangenisstraf wegens een witwasaffaire waarbij ook een vertrouweling van de vermoorde vastgoedbaron Willem Endstra was betrokken. Van Ierland kreeg twaalf jaar cel opgelegd voor zijn rol in de witwasaffaire.

Tijdens zijn gevangenschap verloor Van Ierland de macht over het bordeel aan een groep zakenlieden. Sinds die tijd probeerde hij de zeggenschap over Campo Alegre terug te krijgen.