Hotelsector Aruba vreest komst PVV'er

bron: De Telegraaf

ORANJESTAD - De Arubaanse hotelsector is bezorgd over de aanwezigheid van Kamerlid Hero Brinkman voor het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) op het eiland deze week. Dat heeft Rob Smith van hotelorganisatie Ahata in een verklaring laten weten.

„Wees voorzichtig met het publiceren van zijn woorden.” De Arubaanse delegatieleider Ady Thijsen heeft vooraf aan het POK laten weten beledigingen van Brinkman aan het Arubaanse volk „niet te pikken”. „Ook zullen we misbruik van het recht op vrijheid van meningsuiting niet accepteren als hij op Aruba iets zegt wat slecht uitpakt voor onze toeristische sector.

” Brinkman (PVV) wil zich op Aruba in de zaak Natalee Holloway verdiepen. Hij vindt dat de affaire onzorgvuldig is onderzocht. Arubaanse media meldden maandag ook de komst van Beth Holloway en de journalist Greta Van Susteren van de Amerikaanse zender FoxNews. Samen zouden ze een mediaoffensief tegen Aruba van plan zijn. Ze kunnen zich niet vinden in de aanpak van de zaak over het verdwenen Amerikaanse meisje.

Op Aruba is maandag het POK begonnen met een bezoek aan de gouverneur van Aruba, Fredis Refunjol. Veertien Nederlandse parlementariërs onder leiding van Kamerlid Willibrord van Beek en elf Antilliaanse parlementariërs onder leiding van Pedro Atacho zijn deze week te gast bij het Arubaanse parlement. Gesproken wordt over de staatkundige vernieuwing in het Koninkrijk en de gevolgen van de kredietcrisis voor de economieën van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba.