OM Bonaire reageert op Extra

bron: Paradise FM

In de krant "Extra" van gisteren wordt onder de kop "Smerig onderzoek tegen Ryan Pietersz” vermeld dat Pieters tijdens zijn detentie in het cellencomplex van het politiebureau Rincon op Bonaire met behulp van diverse illegale apparatuur zou zijn gevolgd en/of afgeluisterd. Daarbij werd in de krant een tweetal foto's getoond.

Op verzoek van de officier van justitie op Bonaire David van Delft heeft de politie in verband met het krantenbericht een onderzoek ingesteld. De in de krant getoonde stopcontactdoos, waaruit een draadje hangt, bevindt zich al twee jaar in deze conditie in de muur tegenover cel nummer 4.
Deze stopcontactdoos was bestemd om (ooit) een intercom in de cellengang te installeren, maar dat is er nooit van gekomen.

Het in de krant op de tweede foto getoonde apparaat betreft een sensor van een alarminstallatie, die overigens niet functioneert. In het politiebureau van Rincon staan twee van dergelijke apparaten. Deze staan boven de meterkast en in de cellengang. De stelling dat de verdachte Pieters tijdens zijn detentie met behulp van de in de krant getoonde apparaten illegaal zou zijn gevolgd en/of afgeluisterd is volstrekt onjuist, aldus de politie.