Opnieuw vergadering gepland over '15/12'

De Staten van de Nederlandse Antillen vergaderen vanochtend om 9.00 over de demonstraties op 15 december tegenover het WTC, rond de Ronde Tafel Conferentie. Tenminste, de vergadering staat op de agenda van de Staten, zo melden de ochtendbladen vandaag. De vorige twee geplande vergaderingen over dit onderwerp, die werden aangevraagd door Forsa Kòrsou en MAN, gingen niet door omdat het benodigde quorom niet werd gehaald. Parlementariërs van buiten Curaçao kwamen niet opdagen vanwege de feestdagen.

Van de Curaçaose partijen lieten de leden van PAR en FOL het afweten. Met name MAN-Statenlid Dwigno Puriel, die werd gearresteerd tijdens de manifestaties van 15 december, maakte zich daar kwaad over. Hij verweet de andere partijen de gebeurtenissen niet serieus genoeg te nemen, aldus de krant. De PAR-fractie op haar beurt wil liever niet over het onderwerp praten omdat het niet gebruikelijk is onderwerpen die nog onder de rechter zijn te bespreken in de Staten, zo stelt Glenn Sulvaran, fractieleidervan de gele partij. Het Openbaar Ministerie kon gisteren niets zeggen over de status van het onderwerp.

Statenvoorzitter Pedtro Atacho tenslotte zei gisteren ervan uit te gaan dat de vergadering deze keer wel doorgang zou vinden.