Pedro Atacho: bijeenkomst deels geslaagd

bron: Paradise FM

Willemstad – Statenvoorzitter Pedro Atacho vindt de politieke bijeenkomst die gisteren in het Because Entertainment Center werd gehouden ten dele is geslaagd. Atacho had namens premier Emily De Jongh-Elhage alle in de Eilandsraad vertegenwoordigde partijen uitgenodigd om te praten over de staatkundige herstructurering en het aanstaande referendum.

Oppositiepartij MAN wilde over het punt van de staatkundige structuur niet praten, aldus de Statenvoorzitter: "dus daar hebben we geen resultaat bereikt". Wel is er uitvoerig gesproken over het aanstaande referendum. ,,Alle partijen zijn het er over eens dat in het kader van het referendum een volledig beeld moet worden gegeven over wat er tot nu toe is bereikt. Het hele pakket. Het moet niet alleen over issues gaan, zoals rechtshandhaving", aldus Atacho.

Groot discussiepunt is het voorzitterschap van de referendumcommissie in de persoon van Armin Konket. Niemand trekt volgens Atacho de integriteit van Konket in twijfel, maar vanwege uitlatingen over de staatkundige structuur is Konket voor de oppositiepartijen niet aanvaardbaar.
Pedro Atacho wijst er echter op dat de Eilandsraad over de benoemingen moet beslissen.

Pueblo Soberano met fractieleider Helmin Wiels was de enige partij die niet kwam opdagen en Norbert George van de Democratische Partij verliet de bijeenkomst vroegtijdig.

Dick Drayer sprak vlak voor het begin van de bijeenkomst met Norbert George en met Charles Cooper, fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij MAN (7'40").