QwikZite Award voor filmcom.nl

bron: Otti Thomas

De website www.filmcom.nl van regisseur en producer Michel Drenthe heeft de QwikZite Award gewonnen voor de beste site die in 2008 gemaakt werd met het QwikZite programma. De award werd afgelopen donderdag uitgereikt tijdens de traditionele QwikZite Nieuwjaarsborrel.

Filmcom.nl is de website van Caribbean Filmcom NV (CFC), een Curacaos bedrijf dat sinds 2004 speelfilms, televisieprogramma's, commercials, videoclips en bedrijfsfilms produceert en tal van ondersteunende diensten levert voor andere producenten. De eigenaar is Michel Drenthe, die voor zijn komst naar Curaçao ook in Europa al betrokken was bij tal van bioscoopfilms, televisieproducties, documentaires en fotoshoots.

De QwikZite jury koos voor filmcom.nl vanwege een aantal redenen: De website is actueel, heeft een orginele vormgeving, maakt gebruik van moderne toepassingen als Youtube en is volledig qua informatie. Doorslaggevend was echter dat Drenthe met onbegrensd enthousiasme zijn site zelf bijhoudt. De website sluit daarmee perfect aan bij de doelstelling van QwikZite, namelijk ondernemers en organisaties in staat stellen om een professionele website zelf bij te houden.
Filmcom.nl was overigens ook de eerste website die subsidie kreeg toegekend via het Stimul-IT programma webst@rt.

De andere kanshebbers voor de QwikZite Award waren de websites van kunstgallerie Mon Art Gallery (www.monartgallerycuracao.com), communicatie en management adviesbureau Smart Works (www.smartworkdscaribbean.com), beiden gevestigd op Curaçao, en het Sabaanse business service center Island Communication Services (www.icssaba.com).

Tijdens de nieuwjaarsborrel, die werd gehouden bij Stimul-IT werd verder nog kort ingegaan op de nominatie van QwikZite voor drie categorieën van de innovatieprijs 2008 en een kort overzicht gegeven van bestaande websites en de sites die binnen afzienbare tijd klaar zijn. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel.