Ride for the Roses

Bron: Ride for the Roses

De evenementen van de Ride for the Roses worden in het algemeen georganiseerd om twee hoofdredenen:

1. helpen in het genereren van fondsen bestemd voor het Prinses Wilhelmina Fonds, aktief in de strijd tegen kanker en
2. het promoten van de gedachte dat kanker niet altijd het einde betekent.

“Kanker is te genezen” is niet een sprookje maar in vele gevallen de realiteit. Tijdens de The Ride, The SWIM & The WALK for the Roses wordt er getracht te communiceren over het onderwerp, de taboe weg te halen en de Live Strong gedachte gepromote.

Inmiddels geven meer en meer mensen gehoor aan het verzoek om er open over te zijn en gaat men met namen op de armen of shirts geschreven de deelname in. Men schrijft de naam of namen van geliefden die in de harde strijd zitten en zijn zo in gedachte bij hen. Dat dit wordt gewaardeerd blijkt uit het feit dat het steeds meer over genomen wordt.

Dit jaar, het eerste lustrum jaar, is het voor wat betreft The RIDE en The SWIM het vijfde jaar, terwijl het voor The WALK de tweede maal is. De evenementen blijven in deelnemers aantal en in opbrengsten groeien hetgeen een duidelijk signaal is dat de boodschappen aan komen. De besef en het zich bewust zijn van de kansen die men toch heeft bij kanker. Preventie is het sleutelwoord en daar wordt heel veel aandacht ana besteed bij de programmas die het Prinses Wilhelmina Fonds afwerkt. De fondsen die gegenereerd worden middels de evenementen gaan naar het PWF. In grote lijnen is de besteding te verdelen in drie trajecten: 1. communicatie over het onderwerp en preventie; 2. zorg voro patiënten die de ziekte al kregen of hebben en extra hulp nodig hebben, zoals hulpmiddelen voeding etc. en 3. wetenschappelijk onderzoek. Dit laatste zal voro de eerste maal het geval zijn. Het zal gaan om onderzoek wat betrekking heeft op onze ‘markt’ en zal worden gedaan door professionals, onder de begeleiding van Professor Pinedo. Over details van de onderzoeken zal het PWF nog naar buiten treden.

HOFSTEDE 5000 SUPPORT
Bestuurslid Walter Hofstede koos ervoor om een niet alledaagse sportieve prestatie te gaan leveren. Dit met het oog op een concrete steun naar de ongeveer 5000 kanker patiënten toe. Samen met oncoloog Scheper kwam het getal 5000 wat een redeljike weergave is van wat wij aan kanker patiënten hebben. Het symbolisch rijden van 1 kilometer per kanker patient is iets wat mooi is, aldus Walter Hofstede die meteen mee ging in het advies. Hij wilde graag persoonlijk iets doen en dit is het geworden! Walter rijdt dus in een relatief korte periode 5000 kilomter, hetgeen betekent dat hij al weken en weken aan het fietsen is. Per dag legt Walter zo’n 150-175 kilometer af. Symbolisch betekente dat dus dat hij in gedachte met honderden patiënten bezig is. De naam spreekt voor zich… Walter kan nog gauw even langskomen. Daarvoor kunt bellen naar 510.0299. Er zal dan met de Coach worden overlegd of Walter even langs kan komen.

VEILING – Zaterdag 24 januari te Mariott
Zaterdag avond is het traditionele diner gecombineerd met de veiling. Prachtige en waardevolle artikelen zullen dan aangeboden en geveild worden tegen zeer indrukwekkende bedragen. U kunt de veiling bijwonen als u zelf ook geïnteresseerd bent en graag exclusieve items koopt. Hiervoor kunt u contact bellen naar 510.1243 de heer Sigmund Jansen. Items als wielershirts van ALBERTO CONTADOR, verzamelaars Swatch Horloges; Swatch horloge gesigneerd door Maria Carey; gesigneerde en ingelijste foto ROGER FEDERER; skate helmet van dé man van de skateboard TONY HAWK; baseball bat van DAVID ORTIZ alias ‘BIG PAPI’; porachtige kunst stukken van ALISA ANASTASIA; en het inmiddels traditionele schilderij van MARINA JANSEN; de FIETS van de HOFSTEDE 5000 SUPPORT; en last but not least een basketball gesigneerd door MICHAEL JORDAN.

The RIDE for the Roses – Zondag 25 Januari 07:30
Het gaat hier om 4 fiets tochten. NIET competitief, dus géén wedstrijden. Een van de tochten is een mountain bike tocht door de mondi in de Seaquarium, Jan Thiel ne Caracasbaai area; de andere 3 tchten zijn op de weg, te weten 1 Easy die richting Punda en terug gaat; 1 route van 40 kilomter richting Sta Catharina en 1 route van 60 di na Sta Catharina ook nog richting de airport de Savaan, Otrobanda en door Punda terug komt. Het Korps Politie steunt de evenementen maar kan naturlijk niet overal tegelijk zijn. Er zullen zowel motoren als autos worden ingezet.

The SWIM for the Roses - Zondag 25 Januari 12:00
Dit is waar zoveel zwemmers zo graag willen, heerlijk Open Water Swim van een redelijke afstand. Dit in ene veilige omgeving waarbij de zwemmers nauwlettend in de gaten gehouden worden. Ook hier gaat het om een puur recreatieve Open Water Swim, waarbij zwembrillen, duikbrillen, snorkels, zwemvinnen allemaal gebruikt mogen worden. Het traject van 2,7 km gaat vanuit Jan Thiel langs de kust naar het Cur Seaquarium, over het rif, dwars door het Cur Seaquarium, langs Hemmingway – vanwaar de hele kleintjes mogen vertrekken! – om dan langs het strand bij Wet’n Wild te finishen.

The WALK for the Roses - Zondag 25 Januari 08:00
Op veler verzoek werd in 2008 The WALK geïntroduceerd. Dit trok meteen ruim 1.200 lopers! Degenen die niet fietsen of zwemmen kunnen heelrijk de modni in en 1 van de 4 routes afleggen. Anders dan in 2008 zijn er nu 4 routes. De langste route is dan dezelfde route als in 20068, maar er zijn op verschillende plaatsen mogelijkheden om af te slaan om zo korter en gemakkelijker te kunnen lopen. In de mondi zullen er zowel vrijwilligers met route indicatie staan als in beperkte mate waterposten. U moet echter zelf us flesje meenemen. Dit ter voorkoming van de situatie dat de natuur vervuild wordt. De afstanden variëren van zo’n 3 naar 7-8 kilometer.

PODIUM PROGRAMMA BEACH te Wet ’N Wild zondag 25 Januari 09:30
Zodra men terug gekeerd is wordt de traditionele roos uitgereikt, begint de interactie over de ervaringen en de belevingen, het onderwerp etc. en wordt er ook een podium programma afgewerkt met sprekers en vooral veel muziek. Swingen en dansen mag!

SAFETY
De organisatie neemt de veilgehid van eenieder serieus en heeft dus in nauwe samenwerking met het Korps Politie, het Rode Kruis, de CITRO, de Kustwacht de VKC en de duikers al het mogelijke gedaan om het veilig te laten verlopen.

INSCHRIJVING – gedurende de hele week
Hoofd Sponsor ORCO BANK opent haar deuren op net alleen kantoortijden maar zo de datum nadert ook op andere tijden. Het spreekt voor zich dat de aanbeveling luidt om niet tot het laatste moment te wachten met de inschrijving maar om dat bij eerste gelegenheid te doen. ZO voorkomt u zelf dat u in lange rijden komt te staan.

Stichting Ride for the Roses wordt gevormd door Robert Blaauw; Martijn Nolles; Jim van Luipen; Erwin Wolfert; Sigmund Jansen; Marcel Thoonen; Jora de Jong; Walter Hofstede en Curd Evertsz. Allemaal omringd door duizenden deelnemers, sponsoren, donateurs, vrijwilligers en de grote supporters de MEDIA!

De website waarop alles terug te vinden is http://www.ridefortheroses.net/