Curaçao weer even op de internationale kalender

Aanstaande zaterdag staat Curaçao international weer even op de agenda. Dan vindt namelijk de 9e editie van de Amstel-curaçao race (ACR) plaats. Organisator van dit grootse spektakel is bondscoach Leo van Vliet.

De voormalig wielrenner woont nu een groot deel van het jaar op Curaçao. 10 jaar geleden kwam van Vliet jaarlijks op vakantie en deed dat – zoals gewoonlijk – met zijn racefiets in de handbagage. Al fietsend over het eiland, ontstond het idee om via een gouden formule grote wielrenners naar Curaçao te brengen. De Amstel Curacao race werd een feit.

Nu, 10 jaar en 9 edities later wordt Leo’s koers gezien als de officeuse afsluiting van het Internationale wielerseizoen. Tijdens de Tour de France staan de ‘groten der aarde’ in de rij bij Leo om mee te mogen doen. En dat heeft alles te maken met de ‘gouden formule’: nodig sporters uit om een week vakantie te vieren op Curaçao, op kosten van iemand anders en vraag daarvoor in ruil om 80 km te fietsen. Contador, Boogaard, de gebroeders Schleck, Moerenhout, Boonen: allemaal staan ze in de rij bij de Nederlandse bondscoach.

Dionne Pool in gesprek met Dick Drayer (4'37")