Prestige P.A.S.A.D.O?

De Nederlandse band met volledig Antilliaanse roots, 'Prestige' lijkt haar hit P.A.S.A.D.O zelf achterna te lopen. Want hoe ga je verder wanneer vier van de tien bandleden drugs in hun muziekinstrumenten verstoppen en op hun lichaam dragen bij terugkomst uit Curaçao en 'vergeten' dat de 100% controles op vluchten vanuit Suriname en de Antillen nog lang niet zijn afgeschaft?

In eerste instantie werden alle 14 bandleden en hun familie aangehouden, want de groep had zich gezamenlijk ingecheckt op Hato in Curaçao. Zelfs een vier maanden oude baby moest 'zitten'.

Volle zalen
Het liep al niet zo lekker op Curaçao, hoewel de zalen redelijk gevuld waren in Saliña. De straat waar de band haar concerten gaf, was al bekend vanwege de makkelijke verkrijgbaarheid van verdovende middelen.

De zalen waren in ieder geval voller dan in Nederland, want daar hebben Antilliaanse bands het so-wie-so moeilijk. Veel zaaleigenaren zien Antillianen liever gaan dan komen: altijd 'bruá' wordt.

Gevolgen
Saillant detail is dat één van de bandleden een zoon is van MFK-parlementariër Amerigo Thodé. Trouwe gezant van premier Gerrit Schotte. De beste man is zich wild geschrokken, want de keuze die zijn zoon nu maakte in zijn leven, was niet de zijne en zo had hij zijn zoon ook niet opgevoed. Thodé heeft zich inmiddels verontschuldigd met de woorden dat zijn zoon verantwoordelijk is voor zijn eigen keuzes, en de gevolgen daarvan zelf zal moeten dragen.

Kijk, en dat is een mooie en terechte conclusie van een vader. Van de politicus Thodé verwacht ik echter actie in het parlement. Zijn eerste vraag aan verantwoordelijk minister Charles Cooper zeg ik vast voor: "Waarom is mijn zoon niet op vliegveld Hato opgepakt?

Anousha Nzume in gesprek met Antillencorrespondent Dick Drayer (8'31")
(inclusief de hit P.A.S.A.D.O)

Populaire posts