Buurt blokkeert straat na eerste dodelijk ongeluk in 2015

Rianne Hellings (l) wordt bijna gearresteerd, als zij haar 'blokkade-auto' niet snel genoeg van de weg haalt | Foto: Dick Drayer
Rianne Hellings (l) wordt bijna gearresteerd,
als zij haar 'blokkade-auto' niet snel genoeg
van de weg haalt | Foto: Dick Drayer
WILLEMSTAD - Bewoners van de wijk Charo zijn het zat. Zij willen dat de overheid nu eindelijk aandacht geeft aan de onveilige verkeerssituatie in hun wijk. Vrijdagmiddag werd de driejarige Sophia de Koop aangereden op de Piscaderaweg en overleed vandaag.

De weg is een dodelijke racebaan volgens de buurt, op een plek waar de afgelopen jaren tientallen ongelukken plaatsvonden en vier mensen het leven lieten. Zondagmiddag zetten zij hun boodschap kracht bij door de Piscaderaweg een uur lang dicht te houden.


Met auto's en afvalmateriaal werd de kruising van de Piscaderaweg met de Wanapaweg gebarricadeerd en togen de bewoners de straat op. De ouders van Rianne Hellings wonen aan de beruchte kruising. Zij was in 2011 - net als het Sophie vrijdag - op bezoek, toen ze voor de deur in volle vaart werd aangereden door een hard rijdende automobilist die bovendien niet eens verzekerd was.

Verkeersdrempels
Ook toen werd er actie gevoerd en beloofde de politiek bij monde van toenmalig minister Hensley Koeiman van Verkeer drempels te plaatsen, zodat auto's hun snelheid moeten aanpassen. Verkeersdrempels kwamen er  niet op de Piscaderaweg.

Pogingen van de bewoners om de huidige verantwoordelijke minister naar de Piscaderaweg te roepen, mislukten. Volgens Rignald Fidal, woordvoerder van de buurt, zal minister Earl Balborda van Verkeer over twee weken met een goed verhaal moeten komen. "Anders staan we hier opnieuw en plaatsen we zelf een verkeersdrempel; alleen weet ik nog niet hoe hoog."