Dushi Korsou Sushi Korsou, lijfrap van Curacao Clean Up

Chicoloco (l) en Ralph Durgaram lanceren nieuwe rap | Foto: Dick Drayer
Gigoloco (l) en Ralph Durgaram lanceren nieuwe rap | Foto: Dick Drayer
WILLEMSTAD - Muziekproducer Ralph Durgaram zit dagelijks in de rook van Koraal Tabak. Hij ergert zich, heeft er last van. En hij is niet de enige. Rapper Gigoloco  heeft ook genoeg van al het vuil op Curaçao.

Hij veranderde zijn naam tijdelijk in Ecoloco en samen met Ralph sloegen ze de handen in elkaar en maakten: Dushi Kòrsou, Sushi Kòrsou. De Curaçao Clean Up Anthem.


De rap is opgenomen met Angela Vergouwen (van Josje en Angela) en maandag gelanceerd door Maarten Schakel in zijn dagelijkse radioprogramma op Dolfijn FM. Maarten is één van de mensen achter de Curaçao Clean Up. Voor het derde jaar op rij wordt Curaçao door ruim 2000 vrijwilligers opgeruimd. De bijdrage van Ramon Janga, zoals Gigoloco echt heet en Angela Vergouwen moet wat Ralph betreft een start zijn voor een mentaliteitsverandering.

"De tekst van het refrein dat door Angela gezongen wordt, had ik al heel lang", zegt Ramon. "Ik wilde er eigenlijk een Tumba van maken. Op een leuke manier tijdens carnaval mensen bewust maken. Toen Ralph mij belde met het idee, ben ik een rap gaan schijven en toen dacht ik: dit past wel!"

Maarten Schakel en het Curaçao Clean Up team omarmden het lied meteen. "Ik hoorde van Ralphs initiatief, ken Ramon ook goed. Het lied sluit goed aan bij ons project. Het is mooi geweest, we hebben maar één eiland; als we dit verpesten hebben we helemaal niets meer.

Door Dick Drayer