Corruption Awareness Week van start

Onder de hashtag #MiMannanTaLimpi dagen Facebookers hun vrienden uit een statement te maken tegen corruptie.
Vandaag start de Corruption Awareness Week. Van 15 tot 22 mei vraagt Kòrsou Transparente via diverse acties aandacht voor niet integer gedrag en corruptie. "Wij hebben een betere samenleving zelf in de hand" zo benadrukt de stichting.

Een oom bellen om sneller een lege gasfles te vervangen, via een vriend snel een vergunning regelen, via via de wachtlijst voor een operatie omzeilen, materiaal van werk meenemen om thuis te gebruiken, spullen illegaal kopen omdat dat goedkoper is, niet alles opgeven bij de belasting: het gaat vaak ten koste van anderen, leidt tot voortrekken en drijft de kosten op. In deze bewustwordingscampagne wil Kòrsou Transparente het gesprek aangaan en roept ze mensen op om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen handelen, om de plaag van niet integer gedrag en corruptie in onze samenleving te stoppen.

#MiMannanTaLimpi
De '#MiMannanTaLimpi' selfie Challenge daagt een ieder uit om publiekelijk de hand op te steken en een statement te maken tegen corruptie. Deze actie is gebaseerd op de in Zuid Afrika succesvolle #MyHandsAreClean social media campagne van Corruption Watch, waar Kòrsou Transparente nauw mee samenwerkt. Onder de hashtag #MiMannanTaLimpi belooft de deelnemer de handen schoon te houden en daagt men Facebook vrienden uit het zelfde te doen.

Punda Vibes
Op donderdagavond 18 mei vanaf 18 u geeft Kòrsou Transparente tijdens Punda-Vibes de campagne een persoonlijk gezicht op het Gomezplein met diverse interactieve activiteiten. Zo kan men deelnemen aan de "Hoe schoon zijn jou handen?" test en deelt de stichting stukken zeep uit om de vuile handen symbolisch schoon te maken. Daarnaast is de Corruption Confessions-Witness-Victim Wall te bezichtigen en kan het publiek ook zelf anoniem een biecht doen of een ervaring delen. Het muzikale duo Evita Ross en Wietze Krikke brengt in samenwerking met diverse artiesten voor het eerst de Corruption Awareness Tambu ten gehore, waarna ze de pen doorgeven aan een volgende artiest voor het schrijven van een song over het thema.

Corruption Awareness Columns
Tijdens de week staan diverse radio en tv programma's in het teken van Corruptie Awareness. Bekende columnisten en bloggers, waaronder Favell Maduro, Denise Vijber, Jeroen Jansen, Yves Cooper en Ariën Rasmijn delen hun gedachten, visie en observaties in de Corruption Awareness Columns Curaçao. Deze online bundel wordt dinsdag gepubliceerd en is te lezen via www.facebook.com/KorsouTransparente.

----------------------
Kòrsou Transparente
Kòrsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheden van Curaçao voor corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International is het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie. Een van de speerpunten van Kòrsou Transparente is daarom het activeren van burgers om aandacht te vragen voor hun recht op een integer Curaçao. Dit is dan ook de achtergrond van de bewustwordingscampagne van Kòrsou Transparente.