Doe mee: Ook jij bent tegen corruptie en vóór integriteit!De stichting Kòrsou Transparente is een publiekscampagne gestart vóór integriteit en tegen corruptie. Vanaf vandaag, 1 mei start allereerst een zogenaamde Twibbon-campagne. Wie een vuist wil maken voor integriteit en tegen corruptie wordt gevraagd zijn of haar profielfoto op Facebook aan te passen. Ook de coverfoto kan worden aangepast. Zowel deze coverfoto als de profielfoto geven een sterke boodschap: de strijd voor integriteit en tegen corruptie ligt in eigen hand!

Op een speciale twibbonpagina op internet gaat dat allemaal automatisch: 

Volg de instructies en je profielfoto gaat er uitzien zoals in het voorbeeld hier:Kòrsou Transparente vraagt iedereen om de boodschap te verspreiden en duidelijk te maken dat we allemaal en samen een vuist kunnen maken tegen corruptie. Maar dat is nog niet alles.

In de week van 15 mei gaat Kòrsou Transparente tijdens Punda-Vibes de publiekscampagne een persoonlijk gezicht geven op het Gomezplein. In de media wordt in de loop van de week meer informatie daarover verspreid.

Volg daarvoor hun Facebookpage: www.facebook.com/KorsouTransparente

Korsou Transparente 
Korsou Transparente is een burgerinitiatief, ontstaan na het onderzoek van Transparency International in 2013 over de kwetsbaarheden van Curaçao voor corruptie. Een belangrijke aanbeveling van Transparency International was het bewustmaken van de bevolking van Curaçao van de schadelijke gevolgen van corruptie.

Een van de speerpunten van Kòrsou Transparente is daarom het activeren van burgers om aandacht te vragen voor hun recht op een integer Curaçao. Dit is dan ook de achtergrond van de publiekscampagne van Korsou Transparente.

Zuid-Afrika 
De campagne is opgezet in samenwerking met Corruption Watch uit Zuid-Afrika die in de post-apartheid periode een zeer succesvolle Youth Campaign is begonnen. Informatie daarover is te vinden op: www.corruptionwatch.org.za

De publiekscampagne op Curaçao begint op 1 mei met de Twibbon actie Raise Your Hands Against Corruption. De derde week van mei staat geheel in het teken van anti-corruption awareness en vangt aan met een persconferentie op 15 mei. Op donderdagavond 18 mei organiseert Kòrsou Transparente verschillende campagneactiviteiten tijdens Punda Vibes op het Gomezplein.

Populaire posts